Posts

Showing posts from July, 2012

Ramadan 1433 Hijrah

Tahun keempat berpuasa sebagai seorang isteri dan bermakna sudah empat tahun Daddy kembali mentaati gama fitrah (Islam). Sayangnya permulaan Ramadan tahun ini, Daddy dimasukkan ke hospital pada malam Ramadan (Jumaat) kerana serangan gastrik dan demam yang teruk. Dua hari di wad dan dua hari jugalah dia sedih sebab tidak dapat berpuasa terutama untuk meraikan 1 Ramadan 1433 yang jatuh pada tarikh ulangtahun ke 46, 21 Julai 2012.

Mommy pula, selama dua hari bersahur dan berbuka keseorangan di rumah. Masak pun ala kadar saja malah lauk untuk sahur dua hari sama saja. Setakat nak isi perut seorang ni, malas nak fikir masak memasak sangat. Alhamdulillah semua berjalan lancar, Daddy pun dah balik Ahad petang dan Isnin bermulalah perjalanan puasanya untuk tahun ini. Kesian dia baru tinggal dua hari dah risau pasal ganti puasa hehehe... Pengalaman tu Daddy :) sakit tak apa, jangan buat-buat sakit kan.

Menu yang mudah untuk Mommy pada hari pertama bersahur hanya sambal tumis cair dan telur mat…
Image
Selamat menyambut Ramadhan dan semoga diberkati Allah Dari kami: Azlin Hariz Aniq

Enam bulan

Image
Pejam celik (ulang dua kali hehe) dah enam bulan unborn baby dalam tummy ni. Alolololo rasa-rasa macam girl sebab pengalaman masa mengandungkan Aniq dulu lain dari yang baby Aniq ni. Masa Aniq dulu, perut mommy diibaratkan padang rugby (mmg berangan nak anak lelaki pandai berugby! LOL) krong krang krong krang kaki tangan punggung dia mencucuh-cucuh dinding perut. Sampaikan mommy selalu juga ler jentik dia sebab agresif sangat sampai nak tidur pun tak sempat (propa lertu!) Alaaa kalau korang tak percaya, percayalah... Senang je, tengok je si Aniq sekarang ni? ekekekeke bukan saja comel tapi haishhhhh lasak yang amat. sebiji ikut mommy masa kecil!!!! Maka dengan itu, sepanjang 38 minggu mengandungkan dia dulu, begitulah perangai anak bujang mommy tu.

Tapi untuk kedua kali ni, keadaan lembut sikit. Terkawal.. hehehe Bukan sebab memang teringin nak baby girl cuma, memang kenyataan ia berbeza. Yang ni rasanya confirm follow his/her daddy footsteps. Alalalala memang sweet sangat sekiran…